• +36 94 200210

MikroVPS logo

2017.01.13.

A legjobb tippek a WordPress kategóriáinak és a tageinek használatához

Megírtad a posztodat, a kurzorod köröz a “küldés” gomb fölött, de úgy érzed valamit elfelejtettél…
Ne aggódj, a WordPress most emlékeztet rá: be kell állítanod a kategóriákat, mielőtt publikálod a posztodat.
Erről már neked is eszedbe jut, hogy pár taget is hozzá kell adnod.

De mit tegyél akkor, ha egyik kategória se passzol igazán a témádhoz és nem vagy benne biztos, milyen taget adj hozzá, anélkül hogy ismételnéd magadat? Tedd az “egyebek” közé?

Sokan csak ad hoc, blogunk fejlődése közben választunk kategóriákat és tageket.
Olvasd tovább

2016.11.27.

Harc a spamek ellen

Ha az Internet világának legrondább négy betűs szavát keresnénk, nehezen találnánk a “spam”-nél csúnyábbat. Csak online üzenetet szeretnél váltani a barátaiddal vagy megnézni a legújabb cuki cicás videót, erre az email fiókod tele van hirdetésekkel. Ezek azt állítják, hogy túlsúlyos, összetört vagy impotens vagy (ritka esetben mindhárom egyszerre), de mindezen problémára megvan a megoldásuk.

Olvasd tovább

2016.11.17.

Ubuntu 16.10 telepítése

Ez a leírás bemutatja az Ubuntu 16.10 grafikus telepítését sok-sok képernyőképpel. A célja ennek az útmutatónak, hogy legyen egy alap, grafikus Ubuntu 16.10 Yakkety Jak telepítésünk, mely alapul szolgálhat akár napi használatnak, akár csak kísérletezéshez virtuális szerverben, gépben.

Olvasd tovább

2016.10.17.

Csináld jól elsőre – Válassz megfelelő domain nevet

Függetlenül a vállalkozásod jellegétől, a domain név választás az egyik legkritikusabb pontja az internetes márkaépítésednek. Meg kell bizonyosodj arról, hogy nem csak olyan domain nevet választasz, ami leírja üzleted célját, hanem olyat amire könnyű rákeresni is.

Honlapunk helyezése a keresőmotorok találatai között, meghatározza üzletünk sikerességét, ami megmagyarázza, miért mozgatnak meg minden követ a vállalkozások azért, hogy bekerüljenek a legelső találatok közé az Internet. Szerte a világban a cégek digitális marketingeseinek stratégiai célja, hogy tömegesen regisztráljanak minden olyan gTLD-re, ami összefüggésbe hozható a cégük termékével vagy szolgáltatásával.
Olvasd tovább

2016.10.11.

Windows Subsystem for Linux frissítése

Szóval telepítettük a Linux alrendszert Windowsra. Azonban nézted már, hogy pontosan milyen Ubuntu verzió került fel? Hát igen, nem éppen a legfrissebb, mivel 14.04-es csak.

Azonban semmi gond, egyszerűen frissíthetjük a legutolsó Ubuntu 16.04 LTS verzióra!

Olvasd tovább